1
        

Pagatavo Zelta pienu un sudrabūdeni pats!

 
13/12/2015

 

Kaut šī ziema nav no tām bargākajām, tomēr par imunitātes līmeni jārūpējas visu laiku. Tam lieliski palīdzēs pašu rokām pagatavotais Dievu dzēriens jeb «Zelta piens» vai arī sudrabūdens.

«Zelta piens» —  ir tik vērtīgs dzēriens, ka katram no mums to vajadzētu dzert ik dienu.Galvenā šī brīnumainā dzēriena sastāvdaļa ir ingveraugu dzimtas augs kurkuma, kura saknes un lapu sastāvā ietilpst dzeltena krāsviela - kurkumīns - un virkne ēterisko eļļu.  Šī pulvera pretiekaisuma īpašības ir grūti pārvērtēt. Pateicoties tā sastāvā esošiem antiokidantiem, tās ir aktīvas pat pret vēža šūnām.

Lūk, dažas no šī brīnumdzēriena īpašībām:

    Antiseptiska un pretsāpju iedarbība

    Paaugstina imunitāti

    Antikancerogēnas īpašības

    Holesterīnu regulējošas īpašības

    Gremošanas sistēmas atjaunošana

    Aknu detoksikācija

    Svara un vielmaiņas normalizēšana

    Normāla spiediena uzturēšana visā ķermenī

    Atmiņas un gavas smadzeņu funkcijas uzlabošana

    Ādas slimību ārstēšana

    Palīdzība neiroloģisko saslimšanu gadījumos

Galvenais šī ārstnieciskā dzēriena trumpis ir kurkumas un piparu pievienošana. Parastais melnais pipars satur piperīnu, kas paaugstina aktīvu kurkumas uzsūkšanos divkārtīgi.

Un tā, gatavojam «Zelta pienu». No sākuma pagatavojam pastu no kurkumas. Tev vajadzēs:

1/4 krūzes kurkumas

1/2 tējkarotes maltu melno piparu

1/2 krūzes filtrēta ūdens

Sajauc visas sastāvdaļas un nedaudz pavāri uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šo masu var ielikt burkā un turēt ledusskapī. Nav nepieciešams pastu gatavot katru reizi, kad sagribas pagatavot šo burvīgo dzērienu.

«Zelta piena» pārējās sastāvdaļas:

1 krūze mandeļu piena (der arī kokosriektu piens vai govs piens)

1 tējkarote kokosriekstu eļļas

1/4 tējkarotes vai vairāk kurkumas pastas, kuru pagatavojāt pirms tam

Medus

Samaisiet visas satāvdaļas, izņemot medu. Sildiet katliņā, bet neļaujiet vārīties. Izslēdziet uguni un siltajam pienam pievienojiet medu. Medu gan nedrīkst vārīt, jo tad tas zaudēs visas savas labās īpašības!

Kā palīdz strukturēts, uzlādēts un sudraba ūdens?

Tā pagatavošana patiesībā ir ļoooti vienkārša – ūdenī vien jāiemērc sudrabs (vecais pieclatnieks, sudraba karotīte, gredzens), kas atdod ūdenim savus jonus, padarot to īpaši veselīgu dzeršanai – tas ir antibakteriāls, ilgi saglabā svaigu garšu.

Ne velti ir tradīcija bērnam rauguļos dāvināt sudraba karotīti. Un slimniekam ideālā gadījumā būtu jādzer no apsudrabota kausa…

Avoti: la.lv un yogi.lv.

Atpakaļ